Productenlijst

Voor over de yoghurt of ijs  Lekkere dessertsaus van aardbeien, pruimen met kersen en pruimen met rode bessen. Naast de dessertsaus hebben we heerlijke pruimencompote met calvados.

Peertjes  Stoofpeertjes gekookt in bessen sap met citroen en kaneel.

Olie en azijn   Olie en azijn hebben we in verschillende combinaties van kruiden. Zoals rozemarijn met knoflook, tijm met laurier of dille met citroen. Als basis gebruiken we zonnebloemolie, olijfolie en natuurazijn.

Walnotenolie  Deze olie persen we zelf van onze eigen walnotenoogst. De olie heeft een heerlijke pure walnoten smaak en aroma.

Thee  Groene en zwarte thee combineren we met gedroogde appel, citroen of sinaasappel. Ook hebben we thee van gedoogde munt van eigen teelt.In de winter is er winter thee een heerlijke kruidige thee.

Taartmix voor appeltaart                                  Door zelf samengestelde mix om een heerlijke appeltaart te bakken

 

Jam  De Pruimenpot heeft verschillende soorten jam. Allemaal bereid met veel fruit en weinig suiker. Een aantal soorten worden ook zonder suiker bereid.

Appelmoes en appelstroop  Onze appelmoes en appelstroop worden bereid zonder suiker. waardoor een fris smakend product ontstaat.  we hebben drie soorten appelmoes; appelmoes met kanneel en rozijnen, appelmoes met verse ananas en gewone appelmoes         

Pruimenwijn De Pruimenwijn is gemaakt van rijpe pruimen uit onze eigen puimenboomgaard. De wijn is op ambachtelijke wijze bij een kleine wijnmakerij in Friesland gemaakt.

Chutneys  Chutneys zijn lekker bij een borrelhapje, door de salade en verschillende vis en vlees gerechten. Natuurlijk maken we de chutneys allemaal zelf. Per seizoen bereiden we weer andere smaken.

Sap  Sap hebben we in verschillende smaken. Zoals appelsap, appelsinaasappelsap en appel rode bessensap. Het sap persen we zelf met een kleine handmatige pers.

Tomatensaus en gedroogde zontomaatjes. Allebei producten van eigen gekweekte tomaten. De tomatensaus is bereid met verse basilicum, knoflook en rozemarijn. De gedroogde tomaatjes zijn heerlijk op een broodje of door de salade. De tomaatjes zijn na het drogen op olijfolie gezet.